image
Sursa foto: Profimedia

Reacția noului lider mondial ATP, Daniil Medvedev, după ce Rusia a invadat Ucraina

Rusul Daniil Medvedev (26 de ani) va ocupa în premieră primul loc în clasamentul mondial ATP, după ce l-a depășit pe sârbul Novak Djokovic. Medvedev s-a declarat afectat de conflictul militar ruso-ucrainean.

Daniil Medvedev este în Mexic, la Acapulco, și s-a calificat în semifinalele turneului, după victoria cu japonezul Yoshihito Nishioka (103 ATP), scor 6-2, 6-3.

Daniil Medvedev, născut la Moscova, a pledat pentru pace și a transmis că este afectat de acest conflict militar.

"În aceste momente, înțelegi că tenisul nu este atât de important uneori. Cu siguranță, am avut multe sentimente când m-am trezit. Înaintea meciului, nici nu știam că o să fiu lider mondial, întrucât Djokovic a pierdut. Au venit mai multe emoții. Cu siguranță, n-a fost ușor să joc.

Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu fiind aici în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume. Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii. Nu este ușor să aud astfel de știri", a spus Daniil Medvedev.

Luni, Daniil Medvedev va ocupa locul 1 ATP. În 2022, rusul a pierdut finala de la Australian Open.

Medvedev va deveni al treilea jucător de tenis din Rusia care ocupă locul 1 mondial, după Evgheni Kafelnikov (1999) şi Marat Safin (2000-2001).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: