image
Sursa foto: t.me/DumitruCiorici

Sârbu, despre poza în care el și Candu apar alături de miliardarul Rothschild: „Nu pot da multe detalii”

În spațiul public a apărut o fotografie cu deputații PD Sergiu Sârbu și Andrian Candu, alături de miliardarul Nathaniel Rothschild, care a preluat, pentru o scurtă perioadă, contractul de concesiune asupra Aeroportului Internațional Chișinău. Fotografia ar fi fost făcută la sfârșitul anului trecut, în Israel.

Sergiu Sârbu a recunoscut autenticitatea pozei. Andrian Candu nu a fost de găsit pentru comentarii.

Fotografia cu cei doi deputați alături de Rothschild a fost publicată de vloggerul Dumitru Ciorici.

„În timp ce Igor Dodon se chinuie să scrie corect denumirea statului Israel, discuțiile cu democrații sunt în toi. Se pare că nu sunt cele mai ușoare. Asta deoarece nu chiar toți vor alianță de durată cu PSRM. Gurile rele spun că printre cei contra se numără Andrian Candu și Sergiu Sârbu. Iar un motiv pentru asta ar avea întâlnirile din trecut ale acestora cu baronul Rotschild. Da, da, da. Cel care a cumpărat AVIA Invest și care apoi iar l-a vândut. S-ar putea ca dl Candu și Sârbu să dea de belele? Nu se știe. Așteptăm următoarele zile. Cert e un singur lucru. Șor a fost doar intermediar. Altcineva ține hățurile. Și noi cu toții știm cine”, a scris Ciorici, în aceeași postare.

Mai multe publicații de la Chișinău notează că fotografia ar fi fost făcută la sfârșitul anului trecut, în Israel. Întâmplător sau nu, pe 22 decembrie, miliardarul britanic a renunțat la Aeroportul Internațional Chișinău. A doua zi s-a aflat că aerogara a ajuns în gestiunea unui miliardar controversat din Rusia, Andrei Goncearenko.

Atunci, Andrian Candu și-a manifestat regretul că Rothschild a lăsat aeroportul și spunea că cei din Blocul ACUM s-ar face vinovați de faptul că aerogara a ajuns sub controlul Rusiei. În lunile precedente, mai mulți ștabi ai PSRM, dar și Igor Dodon, au criticat fostul Guvern Sandu pentru că i-ar fi permis miliardarului Rothschild preluarea contractului de concesiune asupra Aeroportului Chișinău de la firmele afiliate lui Ilan Șor. Astfel de acuzații au răsunat și în ziua demiterii Guvernului Sandu de către deputații PSRM și PD.

Solicitat de Jurnal TV, deputatul PD Sergiu Sârbu a confirmat autenticitatea fotografiei în care el stă alături de Rothschild și Candu, dar n-a vrut să dea detalii.

„Eu la acest moment pot doar să confirm că într-adevăr a avut loc o astfel de întrevedere. Nu există niciun subtext ascuns, nicio latură conspiraționistă, categoric nu. O discuție constructivă despre mai mult aspecte, inclusiv despre Republica Moldova. N-are nicio atribuție Avia Invest aici. Dar vreau să vă spun că la moment nu vă pot da alte detalii. (...) Ce are aerogara cu întrevederea noastră? Nu vă supărați. Acest domn este un investitor mare... N-are nicio atribuție aici aerogara. Nu vă supărați. Eu nu vă pot da mai multe detalii”, a declarat Sârbu, pentru Jurnal.

Andrian Candu nu a fost de găsit pentru comentarii. Am expediat o solicitare de informații la Emerald Media Ltd, compania care îl reprezintă pe Nathaniel Rothschild. Deocamdată, nu avem răspuns.

Nathaniel RothschildNathaniel Rothschild

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: