image
Sursa foto: jurnal.md

Tănase, despre legea SIS: „Fiind suspendată, promulgarea și publicarea acesteia nu produce niciun efect juridic”

Fostul președinte al Curţii Constituționale susține că promulgarea legii prin care SIS-ul trece în subordinea Parlamentului și publicarea în Monitorul Oficial, lege suspendată de CC, nu poate provoca vreun efect juridic.

Alexandru Tănase menționează că în mod normal Președintele ar fi trebuit să acționeze în spiritul loialității față de constituție și în spiritul respectului pentru Curtea Constituțională și să nu promulge legea până când toate dubiile de constituționalitate nu ar fi fost eventual eliminate.

Referitor la efectele promulgării. Legea fiind suspendată, promulgarea și publicare acesteia nu produce nici un efect juridic. Controlul a priori inițiat de deputatul Sergiu Litvinenco s-a transformat in mod automat in control a posteriori. Legea rămâne a fi suspendată în continuare, fără sa producă vreun efect juridic, până când Curtea Constituțională nu se va pronunța asupra constituționalității sau neconstituționalității acesteia”, a precizat pe pagina sa de Facebook fostul președinte al Curţii Constituționale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: