image
Sursa foto: facebook

Protest în fața Guvernului; Tauber către pensionari: „Ce schimbă arestarea colegilor din PSRM pentru Dvs? Nimic nu schimbă!”

PCRM și partidul „Șor” organizează un nou protest în fața clădirii Guvernului la care s-au adunat câteva zeci de protestatari, în mare parte pensionari.

Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de majorarea prețurilor și a tarifelor. În fața protestatarilor au ieșit cu discursuri câțiva deputați PCRM și din partidul „Șor”.

„Ei nu ne aud în Parlament și credem că cel mai bun parlament pentru noi va fi strada, ca împreună cu Dvs. să luăm deciziile aici”, a spus deputata Marina Tauber.

„Ei nu fac nimic pentru Dvs, oferă doar show-ri de prost gust. I-am întrebat ieri în Parlament, și ce s-a schimbat dacă ne-ați ridicat imunitatea, s-a ieftinit pâinea? Ori poate s-a ieftinit benzina sau pensia? Și dacă vorbim și de arestările colegilor noștri din PSRM, ce schimbă asta, pentru voi, cetățenii? „Nimic nu schimbă!” a punctat deputata.

La rândul său deputata comunistă Elena Bodnarenco li s-a adresat oamenilor că dacă ar avea chiar pensii între 2 -4 mii de lei, acești bani raportați la tarifele actuale nu ajung nici măcar pentru medicamente.

Deputata a făcut o comparație între pensionarii din RM și cei din SUA „care trăiesc mult mai bine”, „sunt mai longevivi” și au acces „la servicii medicale de calitate”. „Pensionarii din Moldova în actualele condiții își pot permite doar citramon”, a spus Bodnarenco. „Și chimicale” s-a auzit o voce din mulțime.

Oamenii au scandat „Jos Guvernul” și „Pobeda za nami!” (Victoria ne va aprține”) și au cerut majorarea pensiilor și îmbunătățirea calității vieții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: