FC Barcelona ocupă primul loc în acest top cu un salariu mediu anual de 9,8 milioane lire sterline, în uşoară scădere faţă de 2018 (10,5 milioane), urmată de Real Madrid - 8,9 milioane lire sterline şi de Juventus Torino - 8,08 milioane lire sterline. Locul 4 este ocupat de echipa de baschet Portland Trailblazers cu 8,03 milioane sterline. Locurile 5-10 sunt antamate de francizele NBA: Golden State Warriors, Orlando Magic, Oklahoma City Thunder, Denver Nuggets, Maimi Heat şi Cleveland Cavaliers, toate cu medii de peste 7 milioane lire sterline.

Ce salariu are Lionel Messi

La Barcelona, Lionel Messi are de departe cel mai mare salariu, fiind plătit anual cu peste 50 milioane lire sterline, incluzând drepturile de imagine.

PSG ocupă locul 12 cu un salariu mediu de 7,1 milioane lire sterline, în timp ce campioana Angliei, Manchester City, este pe treapta a 13-a, cu un salariu mediu de 6,9 milioane lire sterline.

În ce priveşte salariul mediu anual din ligile de fotbal, Premier League este în frunte, depăşind pentru prima oară în 2019 graniţa de 3 milioane de lire sterline, în creştere cu 6,1% faţă de 2018. Pe locurile următoare se află La Liga cu 1,8 milioane lire sterline şi Bundesliga cu 1,25 milioane lire sterline. Serie A ocupă locul 4 cu 1,20 milioane lire sterline.

În Spania, Barca şi Real Madrid sunt urmate în clasamentul echipelor cu cele mai mari salarii de Atletico Madrid (5,6 milioane lire sterline), în timp ce în Premier League, Manchester City (7 milioane) este urmată de Manchester United (6,1 milioane) şi FC Liverpool (5,5 milioane). În Serie A, Juventus (8,1 milioane lire sterline) devansează AS Roma (3,6 milioane) şi Inter (3,3 milioane). În Bundesliga, Bayern Munchen este lider cu 6,5 milioane lire sterline, urmată de Borussia Dortmund (4 milioane) şi Bayer Leverkusen (2,5 milioane). În Ligue 1, PSG (7,1 milioane lire sterline) este prima, înaintea lui Monaco (2,3 milioane) şi Lyon (1,9 milioane).