image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

La Centrul Covid din Chișinău au fost reactivate trei secții; Numărul pacienților care necesită internare este în creștere

Specialiștii în sănătate publică din capitală atenționează despre începutul unui nou val de COVID-19, val care va fi predominat de noua tulpină Delta. Statisticile din ultimele zile arată o creștere a numărului de solicitări pentru internare a pacienților cu forme medii și grave. Anunțul este făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.

La Centrul Covid de la Moldexpo au fost reactivate joi, 19 august, trei secții cu 200 de paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare.

Capacitatea deplină a Centrului COVID-19 este de 340 de locuri pentru bolnavii internați pentru tratament și 100 de paturi pentru triaj.

Primarul capitalei precizează că a fost definitivat Planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în municipiul Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

„Totodată, fortificăm asistența medicală primară, echipele medicilor de familie pentru monitorizarea eficientă și tratamentul la domiciliu al pacienților cu forme ușoare, pentru intensificarea imunizării anti-COVID pentru populația încă nevaccinată.

Epidemiologii ne indică insistent purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile închise, păstrarea distanței fizice și dezinfectarea sau spălatul cât mai des pe mâini”, a mai spus primarul.

Sâmbătă, 21 august, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău unde vor discutate acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru a ține pandemia sub control.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: