Incidentul a fost înregistrat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Reni.  Pe sensul de intrare în țară, la linia de control s-a apropiat un grup de motocicliști pentru a le fi autorizată traversarea în scop turistic. La ghidonul unei motocicletă de model BMW se afla un cetățean al Poloniei.

Fiindu-i solicitat să prezinte actele ce atestă dreptul de a conduce mijlocul de transport, ultimul a oferit un permis de conducere caracteristic celor eliberate de instituția de drept din Anglia.  În timpul verificării au apărut suspiciuni referitor la autenticitatea actului și anume lipsa elementelor de protecție a indicat nevalidarea acestuia.

Conducătorul auto a mai prezentat un alt permis de conducere de tip vechi, care ar fi eliberat de către autoritatea Poloneză. Cu ajutorul tehnicii din dotare și acesta s-a constatat a fi fals. 

Audiat privind modul de dobândire a permiselor, persoana a comunicat că unul din documente l-a procurat de la un magazin specializat de suvenire din Polonia, iar celălalt l-a confecționat singur utilizând o imprimantă color. Actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals în actele oficiale.

Conducătorul motocicletei a fost înlăturat de la ghidonul motocicletei continuându-și deplasarea în calitate de pasager, conducerea motocicletei fiind preluată de un prieten de al său din grupul de motocicliști care poseda actul necesar autentic ce atestă dreptul de conducere a motocicletelor.