image
Sursa foto: msmps.gov.md

Cazul bărbatului care a murit în stradă așteptând ambulanța: Vicedirectorul de la Urgență, dispecerul și un medic, DEMIȘI

Demisii în cazul bărbatului care a murit în stradă așteptând ambulanța. Își vor pierde funcțiile vicedirectorul de la Centrul Național de Medicină Urgentă Prespitalicească, responsabil pe Chișinău, disceperul care a primit apelul, dar și medicul de pe ambulanța care a ajuns după 40 de minute.

Vicedirectorul de la Urgență, responsabil pentru Chișinău, va fi demis pentru neorganizarea eficientă a activității.

Totodată, dispecerul de la ambulanță care a primit apelul își pierde funcția pentru că a ignorat gravitatea cazului, iar medicul de pe ambulanță va fi demis pentru nerespectarea protocoalelor medicale.

Totodată, se vor alege cu sancțiuni disciplinare medicul superior, vicedirectorul logistic care îndeplinea funcția de director, dar și secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, muncii și protecției sociale.

A fost sancționat disciplinar și directorul Serviciului 112.

Cazul s-a întâmplat pe 20 septembrie, pe strada Lech Kaczynski. Ambulanța a fost solicitată de nenumărate ori, după ce unui bărbat de 53 de ani i s-a făcut rău și a căzut în stradă. Medicii au ajuns însă prea târziu, potrivit martorilor, în 40 de minute și nu au putut decât să constate decesul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: