image
Sursa foto: rtec.md

De ce troleibuzele turistice așa și NU circulă prin Chișinău, deși acest lucru urma să se întâmple din luna iulie

Proiectul lansării unor linii de troleibuz care să conecteze mai multe atracții turistice din Chișinău a intrat pe linie moartă.

Inițiativa a fost anunțată în luna mai, de către Asociația Națională pentru Turism Receptor, și urma să fie implementată din iulie. În zile de odihnă, troleibuzele turistice, cu ghizi la bord, urmau să pornească de la Aeroport și să se deplaseze pe un itinerar cu monumente arhitecturale și alte destinații turistice.

Proiectul așa și nu a fost implementat deoarece Consiliul municipal Chișinău nu a ajuns să examineze și să aprobe un tarif pentru prestarea acestui serviciu, explică directorul executiv al Asociaţiei Naționale pentru Turism Receptor din Moldova, Natalia Țurcanu.

„Vânzarea de bilete pentru turiști nu este posibilă în acest moment. Există taxa de călătorie cu troleibuzul, care este doi lei, și sunt categoriile de oameni care beneficiază de călătorii gratuite. Altceva nu e prevăzut. Astfel, tururile nu pot fi nici gratuite pentru turiști, nici cu plată”, a explicat Natalia Țurcanu, pentru IPN.

Directorul executiv al ANTRIM a mai spus că, după alegerile locale din toamnă, noii componențe a CMC îi va fi înaintat repetat proiectul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: