image
Sursa foto: Jurnal.md

Primul caz de Flurona în Republica Moldova: Un copil de 5 ani, infectat simultan cu gripă și COVID-19

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de Flurona, infecția simultană cu gripă și COVID-19. Pacientul este un copil, în vârstă de 5 ani, care a fost confirmat la COVID-19, dar și la gripa sezonieră.

Anunțul a fost făcut de directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale la care este prezentată situația epidemiologică privind COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

„Marți a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare, primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil, și gripă, și covid”, a declarat șeful ANSP.

Amintim că Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” - infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal.

Dubla infecţie, supranumită „flurona", a fost descoperită la o femeie care abia născuse la Centrul Medical Rabin din Petach Tikva, potrivit The Times of Israel.

Noutăţile partenerilor

comentarii: