image
Sursa foto: privesc.eu

Parlamentul, în vacanță din 1 august; Unii deputați susțin că nu pleacă în concediu fiindcă au mult de lucru

Deputații pleacă în concediu, începând cu întâi august. Unii vor călători, iar alții vor munci în continuare. Rămân pe loc și membrii Comisiei de anchetă, care au programate audieri pentru elucidarea devalizării sistemului bancar. Este posibilă convocarea unei ședințe extraordinare, la 13, 14 sau 15 august.

Potrivit regulamentului, aleșii poporului vor merge în concediu anual de odihnă, cu durata de 25 de zile lucrătoare, de la întâi până la 30 august curent. Deputații vor reveni din concediu pe 2 septembrie, când își vor relua activitatea în Parlament. Totodată, este posibilă convocarea unei ședințe extraordinare la 13, 14 sau 15 august.

„Chiar dacă sesiunea se încheie pe 31 iulie o să fie mai multe inițiative care vor trebui aprobate, de aceea noi vom face și ședințe extraordinare a Parlamentului unde vom examina proiecte de legi care țin de buna funcționare a statului. Începând cu dat de 12 august este recomandat ca toți deputații să fie pe loc”, a declarat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

Unii deputați susțin că au deja bagajele pregătite pentru vacanță.

„O să ajungem cel puțin pe vreo patru sau cinci zile cu familia, cu copilul, la mare. Poate pe malul Mării Negre, undeva mai aproape, poate la Odesa”, a declarat deputatul PD Sergiu Sârbu. Întrebat ce buget au preconizat pentru vacanță, Sârbu a spus: „Sper să ajungă concedialele de la Parlament. Au scăzut dramatic anul acesta, dar cred că nu depășesc vreo 20 de mii de lei”.

„Probabil voi pleca pentru câteva zile, dar încă nu știu unde. Nu am făcut planuri pentru că avem mult de lucru în partid”, a menționat și deputatul PD Pavel Filip.

Iar deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc a spus că încă nu a decis unde va merge în vacanță cu familia, iar despre buget a spus: „Cam la toți deputații. Uitați-vă la salariu și o să înțelegeți”.

Alți aleși ai poporului spun că nu se grăbesc la odihnă.

„Muncim, cu siguranță muncim în continuare pentru că pe lângă faptul că suntem deputați, mai suntem membri de partid. Eu sunt președintele organizație teritoriile al Municipiului Chișinău, ne pregătim pentru alegeri”, a spus deputatul ACUM Vladimir Bolea.

Un alt deputat ACUM, Igor Grosu, a spus că în această perioadă va fi în teritoriu, pentru pregătiri de alegerile locale.

La rândul său, Marina Tauber, deputat în fracțiunea ȘOR, a spus că nu merge la odihnă.

„Eu sunt contra vacanței pentru că noi practic nu am lucrat în această sesiune și cred eu că deputații nu au meritat vacanța și trebuie să muncim cât mai mult”, a spus Tauber.

Iar deputatul PD Dumitru Diacov și-a anulat vacanța în Turcia pentru că este preocupat mai mult de munca în Parlament.

„Am avut bilet pe marți să plec cu nepoții în Turcia, dar am dat înapoi pentru că avem sesiune. Am comandat, dar am refuzat pentru că deși nu suntem la Guvernare vrem să ne aducem aportul constructiv la ședințele Parlamentului”, a adăugat Diacov.

Potrivit deputatului Alexandru Slusari, cei șase membri ai Comisiei speciale de anchetă nu vor avea concediu. Pentru săptămâna viitoare sunt preconizate audierile lui Adrian Candu, Corneliu Gurin și Veaceslav Platon privind circumstanțele devalizării sistemului bancar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: