image
Sursa foto: ionita.md

Ioniță: „Statutul de țară-candidat ne va aduce o sumedenie de privilegii, dar și multe responsabilități”

Statul de țară candidat pentru Republica Moldova va aduce multe privilegii pentru țara noastră, dar și multe responsabilități, spune expertul în politici economice al IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

„Acest statut aduce o sumedenie de privilegii, dar aduce și responsabilități. Atunci când se va discuta și vor fi foarte multe discuții în spațiul public legat de ce înseamnă a fi o țară candidat, este sprijin pe diferite domenii. A fi țară a UE, a fi o țară civilizată, o țară cu valori europene este atunci cânt poți să asiguri cetățenii tăi să-și ducă viața cu demnitate. Omul trebuie să-și ducă viața cu demnitate și lucrul acesta Moldova trebuie să-l rezolve”, susține expertul.

Ioniță spune că pentru prima dată în istorie, Republica Moldova a intrat în patru crize diferite în doar trei ani.

„Greutatea cu care se confruntă autoritățile în prezent este determinată de doi factori fundamentali: unul ține de istoria noastră. Moldova a intrat în criza din 2020 nu ca o țară dezvoltată, care și-a rezolvat toate problemele. Noi am intrat în criză ca o țară cu probleme mari. La noi pensia este sub nivelul demnității umane și asta se întâmplă ani de zile”, a punctat Veaceslav Ioniță.

Potrivit expertului, autoritățile vor trebui în următorii ani să rezolve problemele sociale cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova.

comentarii: