Fostul star de la Arsenal a părut nemulțumit când a fost înlocuit în meciul cu Valencia, din Champions League, iar relația sa cu "The Special One" este una proastă. Atacantul chilian a fost înlocuit în toate cele 4 meciuri în care a început ca titular, iar ultima dată, în meciul cu Valencia, fanii chiar au aplaudat ironic momentul înlocuirii. Potrivit presei britanice, atacantul este nemulțumit de felul în care Mourinho îl utilizează și rolul pe care i-l dă în teren.

"I-a ajuns până peste cap colaborarea cu Mourinho. Ideea care i-a fost propusă în legătură cu rolul său în echipă nu a avut efectul scontat. Știe că nu poate pleca chiar acum, dar se află în discuții cu agentul său despre ceea ce se poate face și să încerce să rezolve situația", a spus o sursă apropiată jucătorului, citată de publicația britanică Tuko.

În tot acest timp, situația de la Manchester United este una care stă să explodeze, după rezultatele echipei și jocul slab prestat de oamenii lui Mourinho. Tot mai multe voci cer imperativ demiterea antrenorului.

Alexis a marcat un gol la fiecare 148 de minute pentru Barcelona şi un gol la fiecare 161 de minute pentru Arsenal. În ultimele 813 minute la United, chilianul nu a înscris.