image
Sursa foto: Getty Images

Cum a refuzat Michael Jordan 100 de milioane de dolari pentru o apariție de două ore

David Falk (70 de ani), agentul lui Michael Jordan (57 de ani), a dezvăluit recent cum fostul legendar baschetbalist a refuzat fabuloasa sumă de 100 de milioane de dolari pentru o apariție de două ore!

În cadrul documentarului, ”The Las Dance”, dedicat lui ”Air” Jordan, agentul le-a oferit fanilor NBS sau ai celor care au ținut cu Chicago Bulls, echipa pe care Jordan a făcut-o faimoasă, povești nemaiauzite până acum.

Jordan, de la a doua sa retragere din sportul care l-a făcut celebru și pentru care a scris file de aur în istoria sa, nu a avut prea multe apariții extravagante. În general, a ținut la imaginea sa și s-a preocupat doar de afaceri. Asta nu înseamnă că uriașul sportiv nu reprezintă un uriaș pol de atracție.

Falk a povestit despre cum în urmă cu trei ani Jordan a avut pe masă 1oo de milioane de dolari, bani pe care i-a refuzat.

”Acum trei ani, i-am propus o afacere în valoare de 100 de milioane de dolari. Tot ce trebuia să facă era să pronunțe câteva cuvinte prin care să anunțe acordul, să-și spună numele, totul într-o apariție de două ore. Știți ce mi-a spus? A refuzat!”, a spus agentul care a continuat.

”El a ajuns la un nivel la care poate să ia și astfel de decizii, să facă doar lucrurile care-i convin, care-i plac. Nu face deloc lucruri pe care nu le dorește, indiferent de bani. Admir foarte mult la el asta, este foarte selectiv”.

Aceasta nu a fost singura oportunitate pe care Jordan a refuzat-o. Falk a mai spus că lui Jordan i s-a oferit suma de 7 milioane de dolari pentru a participa la un turneu de golf, de o zi, din Asia.

Potrivit celor de la Forbes, averea lui Michael Jordan este în valoare de 2,1 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat sportiv din lume, așa că nu este tocmai disperat pentru astfel de oportunități.

”Dacă el pierde 150.000 de dolari la o partidă de golf, nu este nicio problemă. Dar, dacă eu îi spun că poate câștiga 150.000 de dolari pentru o apariție de cinci minute, râde de mine”, a mai spus Falk.

Michael Jordan a fost primul sportiv din istorie care a câștigat peste 30 de milioane de dolari pe sezon. Contractele de sponsorizare i-au adus 500 de milioane de dolari între 2002 și 2012.

El a devenit miliardar în 2014, apoi averea lui a continuat să crească, atingând pragul de 1.5 miliarde de dolari în 2018.

Considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului, Jordan și-a lăsat amprenta asupra acestui sport, reușind să câștige de 6 ori titlul de campion în NBA, alături de Chicago Bulls. Aportul său la trofeele cucerite a fost uriaș, fiind declarat MVP-ul finalei NBA de fiecare dată. Mai mult, Michael a fost numit de 5 ori jucătorul sezonului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: