image
Sursa foto: Telegram // Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Vama Leușeni: camioane blocate; România a intensificat verificările în legătură cu informațiile despre contrabanda cu țigări

Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că, la această oră se atestă un trafic sporit de camioane cu marfă în postul vamal Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Potrivit informațiilor, pornind de la unele învinuiri și informații nejustificate valoric apărute în Republica Moldova, referitor la creșterea semnificativă a contrabandei cu țigări, autoritățile de control la frontieră din partea română au intensificat controalele, ceea ce duce la creșterea timpilor de traversare a frontierei pentru camioane.

În ultimele 24 de ore funcționarii postului vamal Leușeni au perfectat pe sensul de ieșire din țară 276 camioane (comparativ cu 380-490 camioane în zilele anterioare), acele care au trecut spre control la autoritățile din România.

Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier de mărfuri și face apel către transportatori să manifeste spirit de înțelegere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: