image
Sursa foto: PG

VIDEO: Arest preventiv pentru 30 de zile, în cazul contrabandei cu țigări de la Cahul; Sunt căutați complicii din România

Arest preventiv pentru 30 zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS, în cazul celor 3 reținuți în flagrant, în noaptea dinspre 29 spre 30 iunie, atunci când încercau să treacă peste Prut 33.900 pachete de țigări. Valorea acestora pe piața neagră de peste Prut ar fi costat, potrivit oamenilor legii 1,6 mil. de lei.

Autoritatea de investigație din R. Moldova cooperează cu autoritățile din România, în baza probelor obținute de către aceștia, cu privire la acțiunile pretinșilor complici de pe celălalt mal al Prutului, care ar fi urmat să primească marfa de contrabandă.

Amintim că tentativa de contrabandă a avut loc în noaptea dinspre 29 spre 30 iunie, în jurul orei 23:00. Planul membrilor grupului infracțional vizat a fost deconspirat în baza informațiilor operative obținute și gestionate de oamenii legii, ceea ce a permis reținerea în flagrant a trei persoane.

Acestea au vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, sunt domiciliați în raionul Cahul și sunt la prima abatere de natură penală. Au fost reținute inclusiv automobilul, autocamionul și barca gonflabilă pe care intenționau să o folosească la comiterea infracțiunii, iar lotul de țigări a fost indisponibilizat.

De asemenea, în imobilele gestionate de persoanele reținute au fost depistate și ridicate cutiile de carton goale de la pachetele de țigări ridicate de oamenii legii pe malul râului Prut.

Investigațiile continuă, în vederea deconspirării tuturor participanților și aspectelor infracțiunii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: