image
Sursa foto: jurnal.md

Dosarul polițistului de patrulare care a provocat un accident soldat cu un deces, în instanță

Poliţistul de patrulare care, acum un an, a urcat beat la volan şi a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager va compărea pe banca acuzaţilor.

Pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la faţa locului a grupului de cercetare, poliţistul a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să ducă în eroare oamenii legii.

Tragedia s-a produs pe 11 iunie 2017, când poliţistul a urcat beat la volanul unui BMW, având şi doi pasageri la bord. Deplasându-se cu viteză sporită pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția capitalei, acesta s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului, tamponând lateral o altă maşină care circula din aceiaşi direcţie.

După impact BMW-ul a derapat de pe carosabil, s-a inversat fiind proiectat într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil, primind vătămări corporale incompatibile cu viaţa.

Dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: