image
Sursa foto: rambler.ru

Miliardarul rus Andrei Goncearenko renunță la Aeroportul Internațional Chișinău

Oligarhul rus Andrei Goncearenko renunță la acțiunile deținute în cadrul firmei „Avia Invest”, firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut de Aeroportul Internațional Chișinău.

„În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar la concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța. Până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite. Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”, se arată într-o declarație oficială a lui Goncearenko, postată pe pagina de facebook a Aeroportul Internațional.

La sfârșitul lui decembrie 2019, miliardarul rus a achiziționat 95% din capitalul „Avia Invest”, ce are în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei R. Moldova prin programul „Cetățenie prin investiție”.

Jurnaliștii ruși l-au „botezat” pe Goncearenko „oligarhul din umbră”, deoarece a fost vizat în mai multe scandaluri. În 2013, Goncearenko și subalternii lui erau suspectați că nu ar fi plătit peste 3 miliarde de ruble pentru execuția unor lucrări, iar banii ar fi fost transferați în conturile unor firme afiliate Gazpromului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: