image
Sursa foto: Jurnal.md

Andrei Năstase solicită intervenția partenerilor externi la eliberarea polițistului moldovean și cere DEMISII

Platforma Demnitate și Adevăr solicită intervenția partenerilor externi la eliberarea polițistului moldovean Andrei Amarfi și cere demisia ministrului de Interne Pavel Voicu și a directorului SIS, Alexandru Esaulenco.

Liderul Platformei DA Andrei Năstase, a precizat că opinia publică a fost informată de presă, dar nu de autorități, despre posibila răpire a polițistului moldovean de la Inspectoratul de poliție, Florești de către reprezentanții structurilor de forță neconstituționale de la Tiraspol.

„Lipsa de reacție a ministrului de Interne, a Directorului SIS și mai ales a Președintelui țării, în calitatea sa de președinte al Consiliului Suprem de Securitate a Statului, într-o chestiune de Securitate națională și siguranță personală a cetățenilor Republicii Moldova în zona de Securitate demonstrează că instituțiile abilitate ale statului sunt lipsite de autoritate și sunt complet nefuncționale.

Acest lucru are loc din cauza abordării iresponsabile și extrem de periculoasă a președintelui Igor Dodon în problematica transnistreană și vasalitatea acestuia față de interesele străine țării noastre, manifestată prin promovarea proiectului de federalizare, numit și Bolișoi Paket”, a declarat Andrei Năstase.

În context liderul și candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale a lansat un apel către partenerii de dezvoltate a Republicii Moldova, în special către APCE a Consiliului Europei ca prin mijloacele de care dispun să intervină pe lângă Federația Rusă în vederea eliberării necondiționate a polițistului.

„Totodată, cerem demisia imediată a ministrului de Interne, Pavel Voicu și a directorului SIS, Alexandru Esaulenco. În caz contrar, Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr în Parlamentul Republicii Moldova are mandat deplin să ceară convocarea de urgență a biroului permanent al Parlamentului și a ședinței legislativului în vederea examinării moțiunii împotriva Ministrului Afacerilor Interne și a votului de neîncredere acordat Directorului SIS”, a mai spus Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Între timp SIS a emis un comunicat în care a informat că au fost identificate persoanele care au comis răpirea și că pe moment se întreprind toate acțiunile în vederea eliberării polițistului Andrei Amarfi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: