image
Sursa foto: reuters.com

Spionaj prin LinkedIn: Pe cine recrutează chinezii

Agenţiile de spionaj din China s-ar folosi de conturi false de LinkedIn pentru a recruta americanii cu acces la secrete guvernamentale şi comerciale. Sunt acuzaţii venite din partea serviciilor de contraspionaj din Statele Unite care sunt de părere că agenţiile chinezeşti care folosesc astfel de metode ar trebui închise.

Şeful serviciului de contraspionaj din cadrul armatei americani a declarat într-un interviu pentru Reuters că strategia chinezilor include contractarea a mii de membri înregistraţi pe reţeaua de socializare Linkedin, însă a refuzat să spună cu exactitate câte conturi false au descoperit serviciile de informaţii americane şi câţi americani au fost contactaţi de agenţiile din China.

La rândul său, Ministerul chinez de Externe a contestat declaraţiile oficialilor americani. Însă chiar şi aşa, nu este singurul incident de acest gen. Autorităţile germane şi britanice şi-au averitzat la rândul lor cetăţenii că Beijingul utilizează Linkedin pentru a încerca să-i recuteze drept spioni. Este însă prima dată când oficialul american a discutat public despre provocarea din Statele Unite şi a indicat că este o problemă mai mare decât cea cunoscută anterior.

Reprezentanţii Linkedin au confirmat că au discutat cu agenţiile americane despre spionajul din China şi i-a asigurat că fac totate eforturile pentru a identifica şi opri această activitate. De la începutul acestei luni, aproximativ 40 de conturi false au fost închise de Linkedin, însă nu se ştie dacă acestea erau sau nu conturi din China.

În prezent pe reţeaua Linkedin sunt înregistraţi 562 de milioane de utilizatori din toată lumea, dintre care aproape 150 de milioane doar din Statele Unite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: