image
Sursa foto: colaj foto

Viorel Morari: „1,5 milioane de euro, aflați în geanta prezentată de Șor într-o conferință, ar fi ajuns la Dodon”

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat astăzi în studioul Jurnal TV că Ilan Șor a fost audiat de procurori. Acesta le-ar fi declarat autorităților că în geanta cu care ar fi ieșit într-o conferință de presă se aflau 1.5 milioane de euro. Din acești bani Șor ar fi achitat anumite zboruri pentru familia prezidențială.

Potrivit lui Viorel Morari, fugarul Ilan Șor a fost audiat de procurori. În urma audierilor s-a constatat că Igor Dodon ar fi primit niște favoruri de la fostul primar de Orhei, Ilan Șor.

„Ilan Șor până la urmă a făcut declarații, a fost audiat. Procuratura Anticorupție s-a autosesizat de la ceea ce a apărut în presă. El a spus că în perioada 2013- 2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu demnitate publică, care acum este președintele Republicii Moldova, la acest moment, dar care atunci era în altă funcție.

Mai mult ca atât, el a declarat sub semnătură că a achitat pentru familia Dodon și pentru funcționarul Dodon diferite zboruri care au fost acceptate de către ultimul pentru achitarea călătoriilor de lux care au fost achitate de către prietenii lui. Domnul Dodon, din spusele lui Ilan Șor, a beneficiat de zboruri care au fost achitate din banii proveniți de la agenți economici administrați de Ilan Șor “, a declarat Morari.

Amintim că pe data de 30 iulie Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională, după ce cu o săptămână mai înainte a fost anunțat în urmărire națională.

Precizăm că Ilan Şor a fost condamnat în anul 2017 de prima instanță la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: