image
Sursa foto: Captură video // PCCOCS

Captură de droguri în valoare de 4.000.000 de lei: Un ucrainean domiciliat în Chișinău a fost trimis pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii DGUP și INI, au terminat urmărirea penală în cazul unui cetățean al Ucrainei, membru activ al unui grup criminal organizat, în a cărui posesie ilegală au fost depistate peste 5,5 kilograme de droguri de tip PVP și alte droguri, estimate pe piața neagră la circa 4.000.000 de lei.

Astfel, pe lângă drogurile de tip PVP (denumite „sare”), în urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 1,3 kg de marijuana, precum și peste un kilogram de mefedronă.

Învinuitul a fost reținut în august 2022, urmare a unei operațiuni de documentare și de acumulare a probelor. Acesta are vârsta de 31 de ani, este originar din Odesa, Ucraina și este domiciliat temporar în Chișinău. Urmare a reținerii și plasării acestuia în arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS, precum și a investigațiilor ulterioare, procurorii l-au trimis pe bărbat pe banca acuzaților.

Învinuitul este parte a unui grup criminal organizat aflat în vizorul oamenilor legii, în continuare. Anterior, procurorii au trimis în judecată un alt dosar de învinuire a unui complice de al său, iar alți membri ai grupului sunt sub urmărire penală.

Pentru trafic de droguri, Codul penal prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, învinuitul se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: