image
Sursa foto: Jurnal.md

Timp de o săptămână în Republica Moldova s-au produs 38 de accidente, soldate cu 50 de victime

Doar pe parcursul săptămânii precedente în Republica Moldova s-au produs 38 de accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 50 de persoane, printre care șapte copii. Anunțul este făcut de Serviciul de Asistență Medicală Prespitalicească.

Potrivit serviciului de presă al instituției, în urma accidentelor rutiere produse în perioada 4 - 10 ianuarie, medicii de pe ambulanță au transportat la spital 41 de pacienți cu diverse traumatisme.

Totodată, Serviciul de Urgență a înregistrat două nașteri în condiții de prespital. Primul caz a avut loc pe 6 ianuarie în raionul Căușeni. O femeie de 41 de ani a născut o fetiță.

Pe 7 ianuarie în raionul Ceadîr-Lunga, o femeie de 24 de ani a născut un băiețel. După acordarea asistenței medicale de urgență, lăuzele și nou-născuții au fost transportați la Maternitate pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

În aceeași perioadă la instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5063 pacienți, dintre care 4383 maturi și 680 de copii.

 Medicii au fost solicitați de 3163 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 44 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1845 cazuri, dintre care 203 accidente vasculare cerebrale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: