image
Sursa foto: jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Chicu spune de ce a convocat miniștrii în grabă: „Nu e cert ce va fi la Parlament”; Ce numiri de cadre au fost aprobate

Premierul Ion Chicu a anunțat, în debutul ședinței Guvernului, că moțiunea de cenzură ar putea fi examinată astăzi la 14:00. Chicu le-a cerut miniștrilor să se pregătească pentru întrebările deputaților.

„Deoarece nu este clar și cert ce se va întâmpla la această ședință și în eventualitatea demiterii Guvernului, unul în exercițiu nu poate aproba decizii importante. De aceea desfășurăm ședința Guvernului”, a comentat Ion Chicu.

Prima chestiune pe agenda de astăzi au fost numirile de cadre. Astfel, Tatiana Molcean a fost numită în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Elveţia și reprezentant permanent pe lângă oficiul ONU de la Geneva.

Tatiana Molcean este în prezent secretar de stat la Ministerul de Externe, ocupând această funcție din 2017.

Anterior a mai fost șef al Direcției Cooperare Economică și Sectorială cu UE, Direcția Generală Integrare Europeană, dar și Însărcinat cu afaceri la Ambasada Republicii Moldova la Stockholm.

Precizăm că funcția de amabasador al RM în Elveția și reprezentant la ONU a rămas vacantă după ce Oxana Doment, care a ocupat postul din 2018, a devenit consilier al directorului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății

Tot astăzi, Guvernul a numit-o pe Svetlana Dascăl în funcția de director adjunct la Casa Națională de Asigurări Sociale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: