image
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Un bărbat din India le-a lăsat pământul moștenire elefanților săi după ce animalele i-au salvat viața

Un bărbat din India a lăsat o mare parte a pământului pe care-l deţine elefanţilor săi domestici, spre nemulţumirea soţiei şi copiilor, scrie Agerpres, citând AFP.

Akhtar Imam, dintr-un sat din statul Bihar din estul Indiei, şi-a modificat testamentul astfel încât cei doi elefanţi ai săi Moti şi Rani să moştenească 2,5 hectare de teren la moartea sa.

„Nu vreau ca Moti şi Rani, care fac parte din familia mea, să sufere după moartea mea. Nu doresc ca elefanţii mei să aibă soarta elefanţilor orfani sau captivi, care sunt abandonaţi şi mor pe stradă sau pe terenuri părăsite din cauza lipsei de îngrijire corespunzătoare”, a declarat bărbatul care este și administratorul unui adăpost pentru animale.

Indianul, în vârstă de 50 de ani, i-a crescut Moti, 20 de ani, şi pe Rani, 15, încă de la naştere. Ei sunt urmaşii unui alt elefant domesticit, care între timp a murit.

Afecţiunea sa pentru pentru cele două pachiderme s-a accentuat după ce animalele l-au salvat, potrivit spuselor sale, de „criminali înarmaţi”, care altfel l-ar fi ucis în somn.

Iubitorul de animale le va lăsa totuşi soţiei şi copiilor o parte din pământ, mai mică însă decât cea care va reveni elefanţilor. O alegere care i-a făcut pe aceştia extrem de nefericiţi, notează AFP.

Elefantul asiatic este inclus pe lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: