image
Sursa foto: CROCOTHERY

OMS a botezat Omicron noua tulpină Covid identificată în Africa de Sud și a declarat-o cu cel mai ridicat grad de risc

OMS a botezat Omicron noua tulpină Covid identificată în Africa de Sud și a declarat-o “variantă de îngrijorare”, cel mai ridicat grad de risc.

Grupul de experți care urmărește evoluția coronavirusului s-a reunit de urgență și a stabilit, în baza informațiilor colectate până acum, că B.1.1.529 este o variantă de îngrijorare. Această clasificare înseamnă că o variantă fie poate fi mai transmisibilă fie poate provoca forme mai severe ale bolii, fie nu răspunde la tratament sau evită răspunsul imunitar.

Tulpina cu 32 de mutații a fost denumită oficial Omicron (după a XV-a literă din alfabetul grecesc). Grupul de experți ai OMS susține că un număr mare din totalul celor 32 de mutații sunt ele însele îngrijorătoare pentru cercetători, scrie Biziday.

Într-un comunicat de presă, OMS informează că primul caz de infectare cu Omicron a fost identificat pe 9 noiembrie, iar două zile mai târziu a apărut în Africa de Sud.

Omicron a fost deja identificată în Belgia, Israel dar și în Hong Kong.

Comisia Europeană a activat unul dintre mecanismele “frânării de urgență”, recomandând țărilor membre oprirea tuturo călătoriilor dinspre țările din sudul continentului african.

comentarii: