image
Sursa foto: dse.md

Casă cuprinsă de flăcări la Lozova: Un bărbat de 83 de ani, salvat de pompierii voluntari

Un bărbat în vârstă de 83 de ani a fost salvat din incendiu de pompierii voluntari din localitatea Lozova, raionul Strășeni.

Flăcările au cuprins locuința bătrânului care se afla de unul singur în casă.

Primii la fața locului au intervenit pompierii voluntari din cadrul Postului de salvatori din Lozova. Ajunși la destinație, salvatorii au intrat în locuința inundată cu fum și au reușit să salveze proprietarul casei care zăcea inconștient în antreu.

Bărbatul în vârstă de 83 de ani a primit îngrijirile necesare, fiind transportat la spitalul raional din Strășeni.

Incendiul a fost lichidat cu implicarea gărzii de intervenție a Detașamentului de salvatori și pompieri din Strășeni. Circumstanțele și cauza arderii urmează a fi stabilită de specialiști.

Potrivit IGSU Postul de salvatori și pompieri voluntari din localitatea Lozova face parte din cele 72 de stații de pompieri voluntare lansate de autoritățile publice și susținute de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Conform Programului de consolidare a serviciului de salvatori și pompieri în localitățile rurale, funcționarea posturilor voluntare ajută la reducerea timpului de răspuns în cazul incendiilor și altor situații de risc care se produc în localitățile îndepărtate de remizele profesioniste.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: