image
Sursa foto: voanews.com

Lukașenko a semnat un decret în caz că este asasinat: „În țară se introduce imediat stare de urgență sau de război”

Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenco, a semnat un decret care prevede o serie de măsuri care să fie implementate în cazul morții sale „ca urmare a unei tentative de asasinat, săvârșirea unui act de terorism, agresiune externă sau alte acțiuni violente”.

Decretul, semnat ieri, 9 mai, prevede că în cazul decesului președintelui Belarusului, ca urmare a unei tentative de asasinat, săvârșirea unui act de terorism, agresiune externă sau alte acțiuni violente, toate organele de stat și oficialii acestora acționează în conformitate cu deciziile Consiliul de securitate, ale cărui ședințe sunt prezidate de prim-ministru.

În același timp, „pe teritoriul țării se introduce imediat o stare de urgență sau o lege marțială”, iar Consiliul de Securitate stabilește o listă de măsuri pentru a le asigura.

„Deciziile Consiliului de Securitate sunt obligatorii pentru toată lumea și sunt supuse implementării necondiționate. Problema principală va fi problema organizării alegerilor. Consiliul de securitate, cu participarea guvernatorilor, va decide asupra organizării lor”, se spune în document.

Decretul vizează păstrarea independenței și suveranității țării, precizează site-ul administrației prezidențiale de la Minsk.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: