image
Sursa foto: gov.md

Ambasadorul Letoniei: RM se va putea bucura de un viitor mai bun, în câteva luni, dacă fiecare cetățean se va vaccina

Republica Moldova va putea să se bucure de un viitor mai bun, în câteva luni, dacă fiecare cetățean va folosi oportunitatea de a se vaccina împotriva Covid-19. De această părere este ambasadorul Letoniei la Chișinău, Uldis Mikuts. Diplomatul a fost astăzi oaspete la Jurnal FM.

„Statisticile arată că lucrurile se îmbunătățesc aici, în Republica Moldova, și acesta este un semn foarte bun și încurajator. Dacă vaccinarea va merge mai departe lin și repede, atunci putem avea mari așteptări că viața va reveni la normal. Eu cred că dacă fiecare va utiliza oportunitatea de a se vaccina, atunci vom putea vedea un viitor bun și luminos în câteva luni”, a decarat Uldis Mikuts.

În altă ordine de idei, ambasadorul Letoniei a vorbit despre evenimentele organizate de misiunea diplomatică pe durata Zilelor Europei.

„Ambasada Letoniei a preconizat câteva evenimente de Ziua Europei. Va fi prezentat un film din Letonia la Festivalul filmului european. Va fi de asemenea un concert cu muzicanți din Letonia, online, pe privesc.eu”, a spus diplomatul.

Ambasadorul Letoniei spune că a observat o deschidere mai mare a cetățenilor Republicii Moldova față de valorile europene.

„Uniunea Europeană și țările membre oferă o susținere mare Republicii Moldova în ceea ce ține de reforme pentru diferite categorii de cetățeni, cum ar fi oamenii vulnerabili, reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii. Părerea mea este că oamenii din Republica Moldova devin din ce în ce mai deschiși față de valorile europene, față de beneficiile, pe care Europa poate să le ofere fiecărui cetățean”, a menționa Uldis Mikuts.

Letonia și Republica Moldova au stabilit în mod oficial relații diplomatice la 1 septembrie 1992.

Noutăţile partenerilor

comentarii: