image
Sursa foto: nypost.com

Polițiștii americani filmați când electrocutau doi studenți au fost dați afară

Ofițerii au fost filmați în Atlanta, duminică, 30 mai, în timpul protestelor masive care au loc în SUA de o săptămână, provocate de moartea lui George Floyd în timp ce se afla în custodia poliției din Minneapolis, informează NY Post.

În înregistrarea realizată chiar de camera de corp a unuia dintre ofițeri, polițiștii pot fi văzuți cum scot cu forța un bărbat și o femeie, ambii de culoare, dintr-o mașină, îi pun la pământ și îi împușcă cu un pistol cu electroșoc.

Totul se întâmplă, deși cei doi studenți nu au opus rezistență și nici nu părea că fac ceva periculos.

„Utilizarea forței excesive este inacceptabilă”

Ofițerii Ivory Streeter și Mark Gardner au fost concediați din cauză că au folosit forță disproporționată în intervenția asupra celor doi studenți, informează Stars Post. Streeter fusese angajat în 2003, Gardner lucra în poliția metropolitană din 1997. Decizia a fost luată de primarul Keisha Lance Bottoms și de șeful poliției, Erika Shields. „Utilizarea forței excesive nu este niciodată acceptabilă”, a declarat Bottoms. Iar Shiles a numit imaginile “șocant de urmărit”.

Studenții Taniyah Pilgrim și Messiah Young au fost eliberați, iar toate acuzațiile au fost retrase, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: