„Noi am fost acuzați că ne implicăm. Noi nu ne-am implicat cu intervenții în sectorul judecătoresc. Tot ce am spus noi a fost că nu este admisibil ca membrii judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii să fie revocați în baza unui vot de neîncredere din partea colegilor judecători. Cu atât mai mult cu cât decizia a fost luată în cadrul unei adunări care a fost organizată vădit ilegal în care nu era nici măcar cvorum. Asta am spus noi – nu ca să apărăm actualii membri ai CSM, nu ca să intervenim cumva în justiție”, a subliniat Olesea Stamate.

Socialiștii însă, potrivit fostei ministre, au făcut exact inversul, favorizând acei judecători care au organizat acțiuni ilegale, dându-le, într-un fel, un semnal că „așa se poate”.

„Li s-a transmis: „Deci, dacă aveți susținerea noastră, puteți să mergeți în continuare și să vă faceți treaba așa cum știți voi pentru că este ok”, spune Olesea Stamate.

Ea a adăugat că așteaptă să vadă conceptul reformei justiției propus de socialiști. „Inițial, am crezut că se merge pe conceptul pe care l-am propus noi – cu evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor. Nu știu dacă acesta va fi conceptul ales, însă atât timp cât politicul își permite să intervină în actul justiției, orice reformă va fi pusă sub semnul întrebării”, crede fosta ministră.

Emisiunea integral poate fi văzută aici: