image
Sursa foto: facebook

Scandal la spitalul raional Ungheni; Șase lucrători medicali, printre care trei șefi de secție au scris cerere de eliberare

În plină pandemie, raionul Ungheni riscă să rămână fără medici. În ultimile două săptămâni, cel puțin șase lucrători medicali, printre care trei șefi de secție din cadrul Spitalului raional Ungheni au scris cereri de eliberare din funcție. Motivul invocat este „presiunea din partea conducerii”. Directorul interimar al instituției respinge asemenea afirmații.

Ex-directorul spitalului Andrei Alexeev susține că angajații au obosit deja să riposteze

„A plecat șefa Secției Terapie, terapeut categorie superioară. La moment sunt cinci sau șase cereri de eliberare din serviciu, inclusiv șeful Secției Neurologie, șefa Secției de Pediatri. Practic alt specialist noi nu ave,; în terapie au rămas doi medici care am înțeles că și ei au scris cerere de eliberare."

„Sunt persoane nemulțumite asupra cărora se fac presiuni. Și asistenta șefă pe spital a fost presată și a trecut în altă funcție", a declarat Galina Puș, medic obstetrician ginecolog.

„Medicul anesteziolog Brânză a scris cerere și s-a eliberat, doamna Angela Cucu, șefa Secției de Terapie care are 30 de ani experiență, s-a eliberat. Domnul Suculțanu, unicul neurolog în spital. Deci, practic rămân trei secții fără medici. Neurologie, pediatrie și terapie nu mai avem medici interniști. Și eu sunt pe cale să mă eliberez, dar până când este COVID-ul îmi pare rău de pacienți.", a declarat Lucia Bulgaru, șefa Secției Covid

Directorul interimar al Spitalului raional Ungheni, Vladimir Popovici, s-a arătat surprins de faptul că știm despre plecarea din spital a celor mai buni specialiști. Popovici a negat, la început, că ar exista mai multe cereri de demisie.

După ce i-am prezentat copiile la cel puțin cinci cereri de demisie, în care este invocat motivul „presiuni din partea conducerii”, Popovici a început să ne explice fiecare caz în parte.

Situația s-a înrăutățit la sfârșitul anului trecut. Funcţia de director al Spitalului raional Ungheni a fost deţinută de către chirurgul Andrei Alexeev, iar la expirarea mandatului a preluat interimatul funcţiei. Consiliul raional a dat start concursului pentru următorul mandat de director al spitalului, iar Ministerul Sănătății a emis un ordin prin care a admis doi pretendenți, pe Andrei Alexeev și pe Vladimir Popovici. Pe 14 ianuarie 2021, secretarul de Stat a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Tatiana Zatîc, a emis un ordin privind suspendarea concursului de la Ungheni. O zi mai târziu, Consiliul raional a decis ca în continuare interimatul funcţiei de şef al spitalului raional să fie asigurat de Vladimir Popovici.

Ieri a fost hotărârea instanței de judecată, a treia, unde mi s-a dat câștig de cauză, au fost anulate toate deciziile și dispozițiile Consiliului Raional și a președintelui, azi m-am afișat la serviciu ca director, la care domnul Popovici a refuzat să-mi dea cheile de la birou și ștampila instituției", a declarat Andrei Alexeev

Aceasta este a treia hotărâre de judecată, prin care la solicitarea lui Alexeev, Judecătoria Ungheni a anulat actele administraţiei raionale privind demisia lui din funcţia de director interimar şi numirea lui Popovici. Administraţia raionului însă nu s-a conformat acestei decizii:

Am sunat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a obține un comentariu. Consultantul principal al instituției, Cristina Stratulat, ne-a declarat că administrația va documenta cazul de la Ungheni și va reacționa în consecință.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: