image
Sursa foto: captură video

După mai bine de 30 de ore, focarul incendiului din Insulele Canare a fost izolat; Mesajul oficialilor

După peste 30 de ore de eforturi asidue, pompierii spanioli au reuşit să izoleze focarul incendiului izbucnit pe insula Gran Canaria, în urma căruia peste 1.000 de persoane au fost evacuate însă înteţirea vântului ar putea îngreuna acţiunile de stingere, a anunţat liderul administraţiei locale.

Ángel Víctor Torres, preşedintele administraţiei locale din Insulele Canare, a anunţat duminică seară că pompierii au izolat focarul incendiului, iar flăcările nu s-au răspândit dincolo perimetrul stabilit, informează La Vanguardia şi site-ul local thecanarynews.com.

Oficialul a felicitat pompierii pentru eforturile „magnifice" depuse pentru a aduce sub control incendiul.

Torres a subliniat că intensificarea vitezei vântului, cu rafale care ar putea ajunge până la 90 km/h, ar "putea face mai dificilă munca" pompierilor.

Poliţia spaniolă a anunţat că suspectează că incendiul a fost pornit de o persoană, iar un individ în vârstă de 55 de ani a fost arestat sâmbătă în acest caz.

Incendiul reprezintă o ameninţare pentru mai multe oraşe, precum şi pentru parcul naţional Tamadaba din vestul insulei, o zonă vizitată frecvent de turişti.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: