image
Sursa foto: captură video

În prima jumătate a anului, s-au înregistrat 1027 de accidente în trafic, în rezultatul cărora 93 de persoane au decedat

În prima jumătate a anului 2021, s-au înregistrat 1027 de accidente în traficul rutier, în rezultatul cărora 93 de persoane au decedat, iar altele 1171 au fost traumatizate.

Evoluția situației accidentare în perioada anilor 2018-2021 are un caracter descendent, fiind înregistrată o descreștere, totodată amploarea și severitatea accidentelor rutiere este proporțională cu indicele de motorizare, cu îmbunătățirea performanțelor autovehiculelor, îndeosebi a vitezei, element prioritar între cauzele producerii evenimentelor rutiere.

Accidentele rutiere reprezintă pericol ridicat din cauza frecvenţei și urmărilor. Efectele sunt grave, în egală măsură, atât din punct de vedere individual, cât și social. Impactul individual constă în dramele pe care accidentele le produc – decese premature, mutilări, familii distruse, copii orfani, incapacitate de muncă, sănătate compromisă, traume psihice majore, pierderi materiale.

Ca urmare a analizei INSP, cauzele cele mai frecvente ale accidentelor constau în: conducerea cu viteză, condiţiile de drum și/sau meteorologice, depăşirile neregulamentare, neatenţia și neacordarea de prioritate.

Potrivit INSP, este extrem de importantă dezvoltarea culturii circulației rutiere, în cazul șoferilor auto, moto, cicliștilot, trotinetelot electrice cât și a pietonilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: