image
Sursa foto: captură video

Încă o dovadă că PD l-a făcut pe Dodon președinte; Discuție pe Viber: Dodon: „Suntem o echipă”; Iaralov și Botnari: „Credem”

Fostul vicepreședinte al Partidului Democrat, Andrian Candu, lider Pro Moldova, a făcut public un fragment dintr-o conversație pe viber, din 2016, care ar dovedi o dată în plus că Igor Dodon a ajuns președinte în 2016 grație sprijinului masiv al PD.

„Suntem o echipă”, spune Dodon în chatul cu greii PD, din care făceau parte mai multe persoane, printre care Constantin Botnari, zis și „borsetka” lui Plahotniuc, Serghei Iaralov, omul de încredere al fostului lider PD, Vasile Botnari, și el din anturajul apropiat lui Plahotniuc.

„Igor Nikolaevici, mai ții minte discuția de la ora 01:00, 14 noiembrie 2016, imediat după aflarea rezultatelor alegerilor prezidențiale? Dragi prieteni, iată o confirmare în plus, despre care Dodon a mințit când a negat că nu a mulțumit echipei PDM că l-a ajutat să devină președinte”, scrie Andrian Candu, într-o postare pe facebook.

Contactată de Jurnal pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, Ludmila Munteanu, a declarat: „Aceasta e probabil ultima sforțare a lui Candu&Company să o ajute pe favorita lor Maia Sandu să ajungă președinte. De ce? Pentru că președinta Maia e salvarea lui Plahotniuc. Asta o demonstrează Candu prin campania sa murdară anti-Dodon, cu falsuri și aberații. Gândiți-vă cât de tare dorește Candu ca Maia Sandu să ajungă președinte și analizați de ce își dorește finul lui Plahotniuc asta.”

viberviber

Săptămâna trecută, Andrian Candu a recunoscut, pentru prima dată, că PD și mai ales Plahotniuc l-au susținut pe Dodon la prezidențialele din 2016. Asta deși atunci Partidul Democrat și exponenții săi derulaseră o adevărată mascaradă, spunând că o susțin pe Maia Sandu, în timp ce holdingul lui Plahotniuc o ataca din toate părțile, menajându-l de cealaltă parte pe Dodon.

„Igor Kremlinovici Kuliok ne vorbește nouă despre faptul că el a luptat cu regimul lui Plahotniuc și că asta e, de fapt, cea mai mare a lui realizare. Igor Nicolaevici, dumneata ai ajuns președinte cu ajutorul lui Plahotniuc și a echipei Partidului Democrat. Dumneata ai luat culioace cu bani și ai fost susținut inclusiv de Plahotniuc. Și am văzut că și din Rusia primeai 700-800 de mii de euro pe lună pentru întreținerea partidului. Și tu vorbești despre faptul că ai luptat împotriva unui regim? Tu, care ai trăit din el? Și ai și devenit președinte?”, a declarat Candu.

Și fostul premier Pavel Filip, actualul lider al PD, a recunoscut zilele acestea că PD l-a susținut, pe ascuns, pe Dodon în 2016.

În vizitele mele în teritoriu oamenii mi-au invocat această nemulțumire că au fost indicații de la partid că în anul 2016 să lucreze pentru Igor Dodon. Este o realitate și oamenii sunt indignați până în ziua de astăzi. Multe organizații îmi spuneau: ‘Uite a fost făcută o greșeală în 2016 când a fost declarată susținerea pentru Maia Sandu, dar din secretariatul partidului acești coordonatori care mergeau în teritoriu veneau și ne spuneau de fapt să lucrăm pentru Igor Dodon și noi trebuia să mergem în fața oamenilor și să le spunem…”, a mărturisit Filip.

Noutăţile partenerilor

comentarii: