Breaking News

image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Cinci membri ai două grupări criminale, reținuți de ofițerii INI pentru trafic de droguri în valoare de 900000 de lei

Pe parcursul a trei luni de zile, oamenii legii au întreprins un șir de măsuri și acțiuni de urmărire penală pentru deconspirarea activității a două grupări criminale și a rolului fiecărui membru al acestuia în transportarea pe cale de contrabandă și comercializarea pe teritoriul Republicii Moldova a drogurilor, și anume pastile „Subutex”.

Oamenii legii au percheziționat mijloacele de transport și domiciliile figuranților.

Astfel, în luna iunie ofițerii de investigație au reținut un bărbat, în vârstă de 39 de ani, originar din raionul Hâncești, care a ridicat un colet expediat din Franța prin intermediului unui microbuz de rută, iar ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 500 de comprimate cu denumirea comercială „Subutex”, pastile cu efect psihotrop.

Totodată, a fost identificat un alt bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, responsabil de ridicarea coletelor în care erau camuflate drogurile, și transmiterea acestora persoanelor responsabile de comercializare. Astfel, în cadrul percheziției efectuate au fost depistate și ridicate 280 de pastile „Subutex” și „Deazipex”, precum și mai multe doze de marijuană.

Ulterior, au fost reținute încă 3 persoane, două femei și un bărbat, care aveau rolul de a comercializa drogurile consumatorilor, iar ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 360 de pastile psihotrope, precum și bani care se presupune a fi obținuți din comercializarea acestora.

Astfel, urmare tuturor acțiunilor desfășurate, poliția a ridicat 1140 de pastile psihotrope, valoarea fiind estimată la aproximativ 900.000 de lei.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate în cadrul a 3 cauze penale, fiind reținute 5 persoane și cărora le-au fost aplicat arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Potrivit legii penale, pentru faptele comise, persoanele vinovate riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” și „contrabandă”.

comentarii: