image
Sursa foto: jurnal.md

Pavel Păduraru și Jurnal.md au obținut premiul mare la concursul de investigații al Transparency International-Moldova

Jurnalistului Pavel Păduraru de la Jurnal.md i-a fost acordat premiul mare al concursului „Reflectarea fenomenului corupţiei în mass-media” pentru anul 2022 de către Transparency International-Moldova. Decernarea premiilor a avut loc astăzi, de Ziua Internaţională Anticorupţie.

Colegul nostru a obținut acest premiu pentru investigațiile: „Împrumutul” - un material despre un deținut de la Penitenciarul nr. 2 din Lipcani, care a fost condamnat la peste 18 ani de închisoare după ce a cerut un împrumut de la Dorin Damir, finul lui Plahotniuc, precum și „Rezoluțiunea” – despre atacul raider asupra companiei de construcții „Glorinal”, dirijat de același Damir, dar și „Adevărul despre dosarul Podarilov: PD ar fi încercat să preia controlul asupra traficului de persoane”.

jurnal.mdjurnal.md

Locul doi în cadrul concursului l-au ocupat Iurie Sanduța de la rise.md şi Julieta Saviţchi de la anticoruptie.md, iar locul al treilea i-a revenit lui Victor Moșneag de la zdg.md.

În cadrul evenimentului, a avut loc și lansarea volumului de investigaţii jurnalistice anticorupţie, semnate de către cei 24 de autori, care au participat cu circa 70 de materiale la acest concurs.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Mobilizarea societăţii civile pentru monitorizarea şi sesizarea asupra integrităţii instituţiilor statului şi activităţilor anticorupţie în Moldova” implementat de Transparency International-Moldova cu suportul Secţiei Justiţie Penală şi Aplicare a Legii a Ambasadei SUA la Chişinău.

Transparency International-Moldova informează că premierea jurnaliștilor a fost posibilă datorită suportului Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos.

Anul trecut, Pavel Păduraru și Jurnal.md au obținut premiul doi la același concurs.

Noutăţile partenerilor

comentarii: