image
Sursa foto: politia.md

Sute de arme deteriorate și ținute ilegal, ridicate de forțele de ordine

Forțele de ordine au depistat și ridicat sute de arme deteriorate, cu modificări neautorizate în construcții și deținute ilegal.

Potrivit poliției, a fost retras din circuit un număr considerabil de arme, starea tehnică a cărora nu corespunde cerinţelor esenţiale de securitate, sunt deteriorate, inutilizabile, cu modificări neautorizate în construcţie sau adaptate pentru comiterea infracţiunilor, păstrate ilegal.

Pe parcursul anilor 2005 -2015, Republica Moldova, cu suportul financiar şi activitatea de monitorizare al Guvernului Elveţiei şi Norvegiei, Centrului de Control a Armelor Mici şi Uşoare din Europa de Sud-Est (SEESAC), Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Misiunii OSCE din Moldova au fost distruse prin topire 18 650 unităţi arme de foc.

În prezent, la depozitul de armament al Inspectoratului General al Poliţiei sunt păstrate temporar 1 583 de arme, care au fost stocate în urma lucrărilor finalizate a Comisiei de stat pentru evaluarea, bonificarea și rebutarea armelor în perioada anilor 2016 – 2018.

De la începutul anului subdiviziunile poliției au înregistrat 305 arme deteriorate, cu modificări neautorizate în construcții, deținute ilegal.

politia.mdpolitia.md

politia.mdpolitia.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: