image
Sursa foto: jurnal.md

Ce spun moldovenii care se întorc din Italia; „Mare agitație se face în presă, acolo situația e sub control”

Cetățenii Republicii Moldova, care vin din Italia, afirmă că situația în peninsulă se afla sub control, iar panica s-a răspândit în afară prin intermediul rețelelor de socializare.

Moldovenii care vin din Italia spun că acolo situația este sub control. Echipa Jurnal a discutat la aeroport cu mai mulți oameni care au venit acasă din Milano. Ei susțin că acolo viața decurge în mod firesc.

„Situația e sub control. Ne întoarcem de acolo și totul este sub control. La intrare fac verificări. Mare agitație se face în presă, dar așa parcă totul este normal. Mulți erau cu măști, cu mănuși, dar așa totul era sub control.”

„Eu am fost la Fashion Week, cu feciorul meu, și evenimentul a avut loc. Din păcate, unele defilări de modă au fost anulate și din acest motiv evenimentul nu a fost reușit pe deplin. Dar acolo atmosfera este absolut liniștită. Toți muncesc, totul este bine și sub control.”

„Erau foarte mulți oameni în măști, dar nu am simțit asupra mea să fie vreo epidemie, deoarece din câte înțeleg acest boom se întâmplă în ultimele câteva zile.”

O pasageră ne-a spus că împreună cu ea în avion erau mai mulți cetățeni ruși, care s-ar fi aflat în carantină în Italia și care ar fi avut interdicție să zboare în Rusia, din Italia. Din acest motiv ar fi ales să treacă prin Chișinău ca să ajungă acasă:

„Iată acum a venit o populație din Italia. Le-a pus din Moscova interdicție. Putin le-a dat interdicție să nu intre în Moscova, dar ei repede au găsit și azi au venit aici și au luat bilete. Și nu au intrat în aeroport, deodată acum la ușa le-au dat să ia bilet și să se ducă în Moscova, dar noi cu ei am stat în avion. Nu le-au permis să meargă în Moscova și să stea în carantină două săptămâni și ei au venit cu noi.”

Purtătorul de cuvânt al Air Moldova, Iana Zidu, ne-a comunicat că administrația companiei nu a primit nicio interdicție de a transporta pasageri spre Federația Rusă și că în acest sens au fost sporite măsurile de protecție la toate cursele operate.

De menționat că în Italia bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 11 morți, după ce marți au mai murit patru persoane. În total, peste 320 de persoane au fost infectate cu noul COVID-19 în Italia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: