image
Sursa foto: delajusticia.com

Elevă în clasa a XII-a, din cadrul unei școli serale din capitală, deferită justiției pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în instanța de judecată, a două cauze penale în care este vizată o femeie de 38 de ani, din localitatea Trușeni, învinuită de trafic de influență.

Conform materialelor cauzei penale, în primăvara anului 2017, învinuita a pretins și primit mijloace bănești în valoare a câte 300 de euro, de la șase cetățeni diferiți.

În schimbul banilor, învinuita, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv a celor responsabile de organizarea și desfășurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat, urma să înscrie cetățenii respectivi în lista candidaților la bacalaureat, sesiunea 2018 și să acorde suportul în vederea promovării examenelor cu succes.

În cel de-al doilea capăt de acuzare, femeia este învinuită că în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, susținând că are influență asupra persoanelor publice ce activează în subdiviziunile Direcției înregistrare a transportului şi calificare a conducătorilor auto, a pretins și primit pentru sine şi pentru alte persoane neidentificate de organul de urmărire penală, suma totată de 1100 de euro.

În schimb, aceasta urma să înscrie o persoană la cursurile Școlii Auto, ajutând-o să promoveze examenul auto și să obțină permisul de conducere, categoria „B”, iar pe alte două persoane, învinuita urma să le ajute să obțină permisele de conducere, pentru aceeași categorie. Suma pretinsă și obținută pentru fiecare caz în parte, varia între 300 și 400 de euro.

Învinuita și-a recunoscut în totalitate vina, colaborând cu organul de urmărire penală.

Aceasta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

Citeşte mai mult despre

comentarii: