image
Sursa foto: Getty Images

Șeicii de la PSG pregătesc o nouă lovitură: vor să preia un club de tradiție din Anglia

Proprietarii celor de la PSG studiază îndeaproape posibilitatea de a prelua în club din Anglia, scriu jurnaliștii de la The Telegraph. Șeicii vizează o formație din cel de-al doilea eșalon - Championship - iar pe listă se regăsesc Aston Villa, Nottingham Forest și QPR.

Qatar Sports Investments (QSI) deține PSG din 2011 și au transformat clubul parizian într-unul dintre cele mai puternice din lume. PSG domină autoritar campionatul intern și va câștiga al șaselea titlu sub noul patronat.

Neymar și Mbappe au fost aduși pentru sume-record în fotbalul mondial, dar există și un vis încă neîmpinit: UEFA Champions League.

Compania QSI, al cărui președinte este Nasser Al-Khelaifi, își dorește să-și extindă portofoliul din fotbal. Noul plan este preluarea unui club din Championship, cu tradiție și mulți fani, și transformarea sa într-o forță care să se bată de la egal la egal cu granzii din Premier League.

Conform presei engleze, pe listă s-ar afla Aston Villa, Nottingham Forest sau Queens Park Rangers. Având în vedere ce a făcut QSI din PSG, dacă această companie va prelua și un club din Anglia, atunci planurile vor fi, cu siguranță, întrăznețe.

Regulile UEFA nu permit aceleiași entități să dețină două echipe angrenate în aceeași competiție europeană - Champions League sau Europa League. Dacă QSI va prelua o echipă din Championship, aceasta nu ar fi o problemă pe termen scurt.

Dar, dacă gruparea engleză ar deveni una de succes, atunci qatarezii vor trebui să mute unul dintre cluburi pe o altă structură decât QSI.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: