image
Sursa foto: Jurnal.md

Decizia CSJ: „Ministerul de Externe să facă tot posibilul ca în cel mai scurt timp să deschidă cât mai multe secții de vot”

Decizia CSJ de a respinge recursul Comisiei Electorale Centrale împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău cu privire la deschiderea a 139 și, respectiv, 146 de secții de votare în străinătate a fost comentată aseară în platoul Jurnal TV de Igor Munteanu și Ștefan Gligor.

„Este o izbândă a justiției prin obligarea Comisiei Electorale Centrale să deschidă secțiile de vot de care au nevoie cetățenii Republicii Moldova aflați în străinătate. Sigur că prioritatea noastraă este ca în anii următori să avem „vot electronic”, o metodă alternativă de vot, încorporată în Codul Electoral”, a declarat fostul ambasador Igor Munteanu în platoul Jurnal TV.

Expertul în politici publice, Ștefan Gligor, susține că drept urmare a deciziei Curții Supreme de Justiție, Ministerul de Externe al Republicii Moldova trebuie să se mobilizeze pentru a reuși să deschidă cele 190 de secții de votare în străinătate.

„Noi salutăm acest lucru. Este o decizie foarte importantă, dar sper că nu a fost tărăgănată de organele de Justiție intenționat ca să nu se reușească deschiderea secțiilor. Deschiderea unei secții de votare în străinătate presupune coordonare cu autoritățile statului din străinătate și logistică. Sper foarte mult ca Ministerul de Externe să fac tot posibilul ca în timp cel mai scurt să deschidă cât mai multe secții și să ajungă la numărul de 190”, a conchis Ștefan Gligor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: