image
Sursa foto: captură video

Decizia drastică luată de Barcelona, după ”jaful” de la Milano! Joan Laporta a dat undă verde

A fost un meci ”cu cântec” la Milano. Inter a învins-o pe Barcelona, scor 1-0, în grupele UEFA Champions League, într-un meci transmis în direct de Jurnal TV și au ieșit scântei la final.

Cea mai controversată fază a partidei de pe Giuseppe Meazza, dar nu singura, a avut loc în prelungiri, când Dumfries a lovit balonul cu mâna în propriul careu, iar catalanii au solicitat lovitură de pedeapsă.

Centralul Slavko Vincic nu a acordat penalty, iar din camera VAR ”nu s-a auzit nimic”, susțin cei de la AS. ”A fost un jaf”, ar fi fost reacția din vestiarul Barcelonei, la finalul jocului.

Potrivit sursei menționate anterior, staff-ul catalanilor a cerut conducerii să facă plângere la UEFA, iar Joan Laporta a dat undă verde. Vizat este, însă, Pol van Boekel, arbitrul din camera VAR.

Acesta a fost în aceeași poziție și la meciul Bayern Munchen - Barcelona 2-0, când Dembele ar fi fost faultat în careul bavarezilor la scorul de 0-0, dar nici atunci nu a intervenit.

Barcelona consideră că van Boekel a comis ”un act flagrant de nedreptate” și cere ca arbitrul olandez să nu mai fie delegat la niciun meci al echipei ”blaugrana”, nici pe teren, nici în camera VAR, scrie digisport.ro.

Clubul spaniol își va susține plângerea cu probe video. Se pare că cel puțin trei faze vor fi puse la dosar: golul anulat lui Pedri, după un henț involuntar în prealabil al lui Ansu Fati, hențul lui Dumfries și un fault al lui Calhanoglu asupra lui Sergio Busquets, pentru care turcul ar fi putut vedea cartonașul roșu.

Radio Marca a stat de vorbă cu expertul în arbitraj Pavel Fernández, care a dat verdictul: Barcelona ar fi trebuit să primească penalty la hențul comis de Dumfries.

"Jucătorul lui Inter își întinde brațul într-o poziție nefirească. Clar! Barcelona ar trebui să ceară explicații. Este un penalty foarte clar, pe care Vincic ar fi trebuit să-l acorde. A fost o noapte foarte proastă pentru arbitrul sloven", a spus Pavel Fernandez, pentru Radio Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: