image
Sursa foto: gov.md

FMI a aprobat cea de-a treia tranșă pentru RM; „Recuperarea fondurilor fraudate decurge cu întârzieri”

Republica Moldova va primi cea de-a treia tranșă de aproape 34 milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional. Decizia a fost aprobată de Consiliul de Directori Executivi ai FMI. 22,5 milioane de dolari se află deja în conturile Băncii Naționale a Moldovei. Încă 11,25 milioane de dolari vor ajunge în Republica Moldova săptămâna viitoare.

„Deși a existat o întârziere în recuperarea activelor furate, a fost publicată o strategie pentru recuperarea activelor furate și ar trebui implementată într-o manieră determinată. Cadrele și regulamentele privind combaterea spălării banilor și finanțării terorismului ar trebui să fie realiniate cu standardele internaționale. În sectorul energetic este important să se asigure viabilitatea, transparența și previzibilitatea, prin stabilirea tarifelor la energia electrică în conformitate cu noile metodologii și angajamentele programului”, se arată într-un comunicat al FMI.

La 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori Executivi al FMI a aprobat un acord pe trei ani cu Republica Moldova, finanțat prin două instrumente de creditare – Mecanismul de finanţare extinsă (EFF) și Mecanismul extins de creditare (ECF), care are ca scop susținerea programului de reforme economice și financiare ale statului. Astfel, Republica Moldova a obținut acces la o sumă totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere sau circa 178,7 milioane de dolari SUA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: