image
Sursa foto: marca.com

Lovitură uriașă dată de Real Madrid: Contractul secolului

Plecările lui Cristiano Ronaldo și Zinedine Zidane au zguduit din temelii echipa de pe Santiago Bernabeu. Dacă din punct de vedere fotbalistic Real Madrid se clatină în aceste momente, din punct de vedere financiar echipa de pe Santiago Bernabeu atinge noi limite. Florentino Perez a reușit să obțină un contract de sponsorizare de 1,1 miliarde euro de la Adidas.

Anul fiscal 2017/2017 a fost unul excelent pentru Real Madrid, care a avut un venit de 751 de milioane de euro. Creșterea față de anul precedent a fost de 11%. În sectorul comercial al clubului creșterea a fost de 16% și suma comunicată a fost de 297 de milioane de euro. Grație noului contract cu Adidas, suma va crește considerabil în anii următori.

Marca anunță că Florentino Perez avea un as în mânecă în momentul în care a anunțat în Adunarea Generală că Real Madrid are nevoie de un împrumut de 575 de milioane de euro pentru modernizarea stadionului. Președintele Realului ajunsese deja la un acord pentru un nou contract de sponsorizare cu Adidas. Producătorul german de echipament sportiv va achita celor de la Real Madrid 1,1 miliarde de euro în perioada 2020 - 2030.

Ziarul de casă al Madridului scrie că acesa va fi "contractul secolului" ținând cont că Realul va avea practic cel mai scump tricou din istorie. Cu un minim garantat de 110 milioane de euro pe sezon, Real Madrid se ridică acum la nivelul formațiilor din NBA. Noua înțelegere dublează practic suma primită de Real Madrid în prezent del a Adidas. Nemții plăteau 52 de milioane de euro (42 de milioane sumă fixă + 10 milioane bonusuri).

Real Madrid o va detrona pe Manchester United

Atunci când noul contract va intra în vigoare, Real Madrid o va detrona pe Manchester United. Formația din Premier League primește anual de la Nike nu mai puțin de 85 de milioane de euro. Deși în mai 2016 Barcelona anunța că a semnat un nou contract cu Nike în valoare de 105 milioane de euro pe an, cu posibilitatea de a ajunge la 155, în realitate suma s-ar ridica la doar 83 de milioane, scrie Marca.

1,1 miliarde de euro va încasa Real Madrid de la Adidas în perioada 2020-2030

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: