image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon vizitează Belgia, la o zi după ce Parlamentul European a anunțat că suspendă accesul vizitatorilor din cauza Covid 19

Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru de o zi în Regatul Belgiei. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook și vine la o zi după ce Parlamentul European a anunțat că suspendă accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni ca măsură preventivă pentru a limita propagarea coronavirusului.

„Întreprind o vizită de lucru de o zi în Regatul Belgiei, unde voi avea o întrevedere cu Maiestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor, precum și cu conducătorii regiunilor Flandra și Valonia.

De asemenea, în cadrul Comisiei Europene voi purta discuții cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, domnul Olivér Várhelyi”, anunță Igor Dodon.

Ieri, Parlamentul European a anunțat că suspendă accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni.

Activitatea parlamentară va continua, dar seminariile, evenimentele şi alte activităţi implicând vizitatori externi vor fi suspendate, a declarat David Sassoli, președintele instituției în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că măsurile luate de legislativul comunitar sunt mai dure decât cele ale altor instituţii UE pentru că Parlamentul European primeşte circa 700.000 de vizitatori pe an, mult mai mult decât alte organisme comunitare. Măsura preventivă a fost luată pentru a limita propagarea coronavirusului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: