image
Sursa foto: jurnal.md

Krasnoselski a zburat la Moscova cu un avion privat: „Guvernarea lui Dodon susține regimul oligarhic de la Tiraspol”

Fără a purta mască de protecție, trecând prin zona VIP a aeroportului, liderul separatist Vadim Krasnoselski a zburat cu un avion privat ieri, 14 decembrie la Moscova. Acest fapt demonstrează că Igor Dodon susține regimul oligarhic de la Tiraspol. Opiniile aparțin invitaților din platoul emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV.

Reporterii Jurnal TV l-au susprins pe Vadim Krasnoselski la aeroportul Chișinău, luni, 14 decembrie. Acesta însoțit de unul din patronii de la Sherif a plecat la Moscova cu un avion privat. Invitații emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV, susțin că regimul separatist se menține datorită înțelegerilor obscure dintre regimurile oligarhice de pe ambele maluri ale Nistrului.

Analistul politic, Alexandru Petcov a declarat că aceste fapte ne vorbesc despre o evoluție a lucrurilor foarte periculosă.

Pe parcursul a mai multor ani, autoritățile respective, transnistrene au avut nevoie de aeroportul de la Tiraspol pentru unele curse. Nu s-a putut legaliza acest lucru și iată am ajuns în 2020 în luna decembrie cu liderul transnitrean și cu cel care îl finanțează, unde liber nestingherit pleacă din Chișinău la Moscova. Eu sunt destul de convins că o să revină la fel, o să treacă prin sala VIP. Și aceasta vorbește despre niște devoluții, până acum acești reprezentanți zburau cu curse regulate”, a spus Petcov.

Deputatul PAS, Radu Marian a menționat că Igor Dodon susține regimul oligarhic de la Tiraspol.

Un regim oligarhic, la Tiraspol puterea este deținută de un holding total în Parlament și în Guvern. Igor Dodon prin astfel de exerciții susține un regim oligarhic iar din acest motiv, cetățenii moldoveni din regiunea transnistreană au de suferit. Guvernarea actuală, guvernarea lui Dodon susține regimul oligarhic de la Tiraspol. Și acesta este mesajul pe care trebuie să-l înțeleagă oamenii când văd astfel de imagini”, a punctat deputatul.

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari i-a întrebat pe cei din studiou de ce se miră de acest fapt, deoarece este clar de ce Krasnoselski se plimbă prin Chișinău, la aeroport, ca la el acasă.

Pe mine mă miră că noi ne mirăm. Aici s-a vorbit foarte clar că Igor Dodon a acționat tot mandatul de președinte și nu doar chiar și anterior, în interesul altui stat. Cine nu cunoaște că regimul separatist în mare parte se menține datorită înțelegerilor obscure dintre regimurile oligarhice de pe ambele maluri. Cine nu cunoaște că noi timp de 20 de ani am avut cedări unilaterale cu plăcuțele, cu diplomele, cu recunoașterea datorilor pentru gaze, cu procurarea energiei electrice de acolo, toate aceste a lucruri sunt știute, nimic nou sub soare. Pur și simplu așa cum a degradat Parlamentul în coaliția PSRM – Șor, acum deja noi vedem degradarea maximală a relațiilor între ambele maluri, că noi am ajuns la situația când cetățenii RM sunt răpiți ziua în amiaza mare... Și acum Dodon nici nu are necesitatea politică să ascundă că Krasnoselski poate să zboare cu cursa charter din Chișinău. Este combinarea independenții a lui Igor Dodon și a RM din păcate în interesele altui stat”, a precizat Slusari.

Alexandru Petcov a atras atenția că Vadim Krasnoselski în imaginile video de la aeroport fimate de către Jurnal TV, nu poartă mască de protecție, nici măcar când intră în zona VIP.

Eu vreau să vă atrag atenția la un detaliu destul de important în opinia mea. Noi avem astăzi o decizie a CNESP care interzice deplasarea cetățenilor chiar și în stradă fără mască. Noi am obligat, adică Guvernul a obligat până și copiii la liceu și gimnazii să poarte masca. Eu sunt sigur că nimeni nu poate intra fără mască nici măcar în aeroport, uitați-vă cum intră, el știe foarte bine că lui nu o să-i fie nimic, nici măcar nu o să-l prevină cineva, pentru că este apărat la nivel destul de înalt”, a spus Petcov.

Prezentatorul l-a întrebat pe deputatul socialist Adrian Lebedinschi prezent în platou, dacă cunoaște despre vizita lui Krasnoselski la Moscova și cu cine se va întâlni acesta în capitala din Federația Rusă.

Lebedinschi a răspuns că: „Chiar idee nu am și nici nu mă interesează cu cine se întâlnește dumnealui”.

Prezentatorul Dumitru Mișin i-a spus că una din întâlniri ar fi cu Dimitri Kozac. La care Lebedinschi a exclamat: „Interesant”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: