image
Sursa foto: Jurnal.md

Republica Moldova și Consiliul Europei marchează astăzi 25 de ani de parteneriat

Republica Moldova și Consiliul Europei marchează astăzi 25 de ani de parteneriat. Țara noastră a devenit membru al Consiliului Europei pe data de 13 iulie 1995. Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Convenția europeană a drepturilor omului pe data de 24 iulie 1997.

Biroul de Informare al Consiliului Europei a fost înființat la Chișinău pe data de 30 iunie 1997 la solicitarea guvernului Republicii Moldova.

Pe data de 20 octombrie 2002, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a decis să numească un Reprezentant Special al Secretarului General la Chișinău, la propunerea acestuia din urmă.

În baza corespondenței dintre Secretarul General și Ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova din data de 30 octombrie și 4 noiembrie 2002, a fost elaborat Memorandumul de Înțelegere cu privire la statutul Reprezentantului Special al Secretarului General al Consiliului Europei.

Consiliul Europei are cea mai lungă istorie dintre toate organizațiile de cooperare europeană existente.

Acesta rămâne una dintre cele mai importante organizații interguvernamentale din Europa și joacă un rol aparte în apărarea drepturilor cetățenilor, promovarea democrației, a statului de drept și a drepturilor omului pe continentul european.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: