image
Sursa foto: Profimedia

Decizia luată de noul fenomen al tenisului, Carlos Alcaraz, imediat după ce a cucerit turneul de la Madrid

Noul fenomen al tenisului spaniol, Carlos Alcaraz (19 ani), învingător în finala turneului ATP de la Madrid în faţa germanului Alexander Zverev (6-3, 6-1), a anunţat că renunţă la turneul Masters 1.000 de la Roma, din această săptămână, pentru a fi pregătit "sută la sută" pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros (22 mai-5 iunie).

"Cu problema mea la gleznă şi cum vreau să mă pot bate pentru a câştiga un Grand Slam, cred că este mai bine să odihnesc, să-mi îngrijesc glezna, piciorul, pentru a putea fi la sută la sută la Paris", a explicat el într-o conferinţă de presă.

Alcaraz şi-a luxat glezna dreaptă vineri, în cursul meciului din sferturile de finală cu Rafael Nadal, dar nu a părut că suferă până în dimineaţa de duminică.

"Aveam glezna un pic umflată, mai aveam şi o rană care se infectase, deci aveam un pic de probleme la mers. A fost o zi un pic complicată", a spus el.

După victoria cu Alexander Zverev, Carlos Alcaraz a ajuns la 10 meciuri la rând câștigate în circuit, serie începută la Barcelona, unde a luat titlul după o finală cu Pablo Carreno-Busta.

În acest sezon, Carlos Alcaraz a mai câștigat două titluri, la Rio de Janeiro și la Miami, unde a obținut primul său trofeu al unei competiții Masters.

Datorită victoriei cu Alexander Zverev, Carlos Alcaraz a stabilit și un record: a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria competiției de la Madrid.

De asemenea, ibericul este al doilea cel mai tânăr jucător de tenis care cucerește două turnee ATP 1000 în același sezon, după Rafael Nadal, care, în 2005, la 18 ani, se impunea la Monte-Carlo și Roma.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: