image
Sursa foto: europalibera.org

În ce condiții în RM ar putea fi reluată majoritatea activităților economice, inclusiv HoReCa, începând cu 27 aprilie

În Republica Moldova ar putea fi reluată majoritatea activităților economice începând cu 27 aprilie. Și asta în condițiile în care până atunci nu va fi depășită cifra de 3 mii de cazuri active de infectare. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu.

„Dacă în perioada de până la 26 aprilie, în Republica Moldova se va menține răspândirea virusului în parametrii actuali de creștere a numărului de cazuri noi și nu va fi depășită cifra de 3000 cazuri active, din 27 aprilie reluăm marea majoritate a activităților economice. Inclusiv - HORECA”, a declarat prim-ministrul.

Acesta a atenționat cetățenii că, pentru aceasta, trebuie să respecte și mai strict în aceste două săptămâni regulile sanitar-epidemiologice, inclusiv de Paște.

„Mersul la biserică în această perioadă este restricționat, inclusiv pentru sfințirea darurilor pascale. Dacă nu respectăm cu strictețe acease reguli, vom sta acasă încă mult timp. În cel mai bun caz, acasă”, a adăugat șeful Guvernului.

Amintim că, în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență până pe 15 mai, în legătură cu răspândirea virusului COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: